Siirt'in yöresel lezzetlerinden kışlık dolma, perde pilavı, kitel ve bumbar ile 69 kişinin ana yemek kategorisinde yer aldığı, 19 kişinin de varak keek, imçerket ve aside tatlısı ile yöresel tatlı kategorisinde yarıştığı yarışmanın jürisinde İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gülçin Özbay, sunucu Aynur Ayaz, Siirtli şef Erdal Türksoy ve şef Tahir Edebali yer aldı.
Yarışmacıların görselliğe önem verdiği ve tabakları süslediği yarışmada jüri üyeleri masalara konulan yemek ve tatlıları inceleyerek puanlandırdı.
Ana yemek kategorisinde Zeliha Oktay bumbar ile birinci, Şerife Varol perde pilavı ile ikinci, Güler Esen ise kitel ile üçüncü, tatlı kategorisinde ise Aygül Gültekin aside tatlısı ile birinci, Leyla Yeşildağ imçerket ile ikinci, Zeynep Erkoyuncu da aside tatlısı ile üçüncü oldu.
"Yöresel Yemek Festivali Düzenlendi"